Abstrakt tavla horisont rost Tomas Vagner

Hur ska man hänga en tavla?

Att hänga upp sina bilder, posters, tavlor och affischer kan vara som själva skapandet av ett konstverk, det handlar om balans, avstånd, färg och proportioner. Som alla gallerister, kuratorer och inredningsarkitekter vet, kan det vara avgörande hur konst visas, inte bara för rummet den är i, men även för att bilden ska ge rätt känsla. Slutresultatet hänger inte på om det är en Picasso eller en snygg affisch på väggen, sanningen är att i stort sett vad som helst kan se bra ut när det är uppsatt på rätt sätt.

Mina tips när du hänger tavlor och posters på väggen

Här kommer några tips på hur du kan tänka – vare sig du hänger upp en stor tavla i original av Tomas Vagner eller en poster från tex poshter.se.

Häng inte din tavla för högt på väggen

Den idealiska höjden är att centrum av en bild (om det inte finns någon möbel under det) är någonstans mellan 155 och 160 cm från marken.

Låt tavlan ta plats

Ibland gör sig en tavla bäst om den får hänga ensam på en annars tom vägg. Tänk på att du inte behöver centrerad tavlan centrerat horisontellt sett, våga istället skapa harmoni, balans och skön yta med tomrummet runtomkring tavlan.

Three is the magic number

Det sägs att det magiska numret är tre – tre på rad eller tre på höjd. Det stämmer ofta – men regler är till för att brytas. Hela mitt konstnärskap handlar lite om att bryta regler – våga testa. Två stora tavlor predvid varandra och sen ganska mycket luft runtom, gärna mer luft på ena sidan, inte alltid placera centrerat i mitten på en vägg.

Praktiskt avstånd

Tänk på avståndet. Om du hänger en bild över en bänk/side board och inte lämnar tillräckligt med utrymme mellan bild och bänken kan det bli svårt att använda bänken för andra föremål. Dels hamnar föremålen framför tavlan men du riskerar även att skada tavlan när du flyttar runt på föremålen.

Testa tavlornas placering på golvet först

Vill du hänga flera tavlor eller posters i grupp – lek med placeringen av bilderna på golvet först. Då kan du se hur tavlorna passar ihop innen du gör hål i väggen. Våga blanda originalkonst med posters och tryck. Din egna stil förstärker också.

Häng tavlan rakt

Det kan låta lite märkligt att jag tipsar om detta – men det är inte helt ovanligt att en tavla hamnar lite snett efter ett tag. Håll kolla på dina tavlor – räta upp dem vid behov. Bäst är att fästa tavlan med två fästpunkter från början. Då hänger tavlan mer säkert.

Byt plats på tavlan

Var inte rädd för att möblera om dina tavlor mellan varven. Tavlan kommer i ett nytt blikfång, blir mer synlig och får nytt liv. Det är lätt att bli hemmablind.

abstrakt stora tavlor modern akryl konst Tomas Vagner

Stora tavlor till salu

Dessa abstrakta tavlor i original är några exempel på vackra,
moderna och dekorativa originalmålningar jag har att erbjuda just nu.

Abstrakt tavla konst Tomas Vagner
Red & Beige pebbles

Stor tavla, original: Format 152×190 cm / 59×74 inch
Akryl på duk / Acrylics on canvas

Denna unika, stora tavla i naturnära toner är ett original, målad och spänd för hand av Tomas Vagner. Tavlan är ett lyxig och modernt konstverk som passar lika bra som konst i matsalen på en herrgård som i ett vardagrum i den trendiga våningen i innerstan. Att inreda med en riktig unik och stor tavla vittnar om självförtroende och framgång.

En abstrakt stor tavla i rödbruna och ljusa jordnära toner. Modern och lättplacerad konst för det trendiga och lyxiga hemmet.

Abstract large painting in earthy tones

Pris: 35 000 kr inkl moms

Abstrakt tavla konst Tomas Vagner
ABSTRACT SKY | ORANGE

Stor tavla: Format 143×200 cm / 56×78 inch
Akryl på duk / Acrylics on canvas

Abstrakt stor tavla i mörka toner med med inslag av orange. Med denna moderna och sobert färgsatta tavla lyfter rummet och får en lyxig känsla. Ett original i en serie av abstrakta tavlor inspirerade av en höstpromenad i skogen. Tavlan tar in jordnära färger och toner i ditt hem och ger en varm känsla till hemmet. Lätt att placera då de skiftande tonerna lätt plockas upp av omgivningen.

Naturen är en viktig energikälla som jag gärna omger mig med, därför älskar jag att ta fånga den känslan i mina tavlor.

Abstract painting in darker tones.

Pris: 35 000 kr inkl moms

Köpa stora tavlor online

Är du intresserad av att köpa en tavla kan du ringa mig direkt eller skriva en förfrågan över email.

Har du inte möjlighet att se mina tavlor när jag har utställning finns alltid möjligheten att boka en tid för att se mina stora tavlor hemma hos mig, där jag även har min ateljé.
Vi kan också skypa – så kan jag jag visa min tavlor den vägen.

Exklusivt med stora tavlor

Men en stor tavla i vardagsrummet skapar du en exklusiv känsla som framhäver rummets storlek och önskade karraktär. Ett litet rum kan kännas större och lyxigare. En hall med en lång vägg blir genast intressantare med en stor abstrakt tavla och ett sovrum med en tavla i stort format blir lugnare och mer rofyllt och skapar välbehag, vilket är något som hjälper oss att återhämta energi.

Bind ihop med stor tavla

I hem med öppen planlösning är en stor tavla en fin länk mellan tex vardagsrum och kök. Den stora tavlan skapar ett naturligt avbrott mellan de olika rummen samtidigt som det binder ihop och skapar en helhet. Med abstrakt minimalistisk konst får du en trendig, modern och sober stil som matchar såväl den klassiska våningen som den nya villan eller lägenheten.

Stora tavlor på kontoret

Att inreda med stora tavlor ger rymd och skapar en exklusiv känsla. Med unik konst på väggen visar du vem du är, att du vågar och kan. Ett kontor med stora abstrakta tavlor och konst i original ger pondus och vittnar om ett företag med framgång och koll. Det stora fomatet på tavlorna skapar uppmärksamhet och ger en effekt som är imponerarande och respektingivande.