Varför så stora tavlor?

Jag får ibland frågan om varför jag målar så stora tavlor. Förutom den direkta anledningen att det är mitt konstnärskap, min konst, min drivkraft, så är svaret enkelt, en stor tavla tar för sig, ju större desto snyggare. Och JA – jag tycker en tavla ska vara snygg, vacker, cool, precis som allt annat vi gärna omger oss med när vi skapar en trivsam miljö. Konst måste inte vara djup och svår, konst är personlig, ska inspirera, ge en känsla, tala ditt språk, förstärka och spegla dig – det tycker du också – och då måste du känna in och våga tycka själv. Blir du tilltalad så är det bra konst.

Med stora tavlor blir det snyggt och lyxigt. Ett rum blir med en stor tavla på väggen skapar karraktär och helhet – du får till den där stilrena och coola känslan du drömmer om.

Skapa plats åt din stora tavla

Du har hittat en stor tavla som du gillar, men tycker du saknar plats. De allra flesta saknar inte plats – du måste bara ändra om och utmana din direkta tanke. Se dig omkring, rensa en vägg, flytta en hylla, ställ favoritstolen eller soffan en bit ut i rummet, den där TV:n på 50 tum som du så stolt pekar på – skitful – ta bort – du kollar ändå mest i mobilen.

Har får du fortfarande inte plats – ja då får mina tavlor kanske bara vara en härlig dröm. Jag kommer fortsätta måla stort så länge det ger mig energi och lust och jag får vända mig till dem med plats och möjlighet till en stor tavla helt enkelt.