Abstrakta stora tavlor I Stripa Gruva

Tomas Vagner, konstnär som målar tavlor

Vinterspår 2020

Jag fick möjlighet att ställa ut på Lindesbergs Kommuns Vinterspår 2020. Vinterspår är ett årligen återkommande kulturevenemang utspritt över hela kommunen där allmänheten får tillfälle att besök en mängd olika konstnärer under en helg. 

Stripa gruva är en nedlagd gruva utanför Guldsmedshyttan i Lindesbergs kommun. Här har brutits malm från 1400-talet fram till 1977. 2006 klassades Stripa Gruvområde som byggnadsminne och idag är det en spännande plats för kulturevenemang och här finns restaurang och pralinfabrik. .

Stora tavlor i besökscentrum

I de gamla kontorslokalerna för där ledningen en gång i tiden satt och styrde över driften fick jag ett eget rum att ställa ut min konst i. Historian och miljön var som klippt och skuren för mina stora tavlor. Jag målar gärna i gråa och bruna toner och många besökare såg kopplingen mellan mina abstrakta naturmotiv och den gamla gruvmiljön, men även landskapsmålningen Blå bergen var som gjord för denna utställning.