Abstrakta stora tavlor – inspirationen

stor tavla abstrakt akryl Tomas Vagner

Inspirationen till mina tavlor kommer från allt möjligt – livet kanske man kan säga. Jag gillar det vackra och sköra lika mycket som det råa och hårda.

När jag börjar måla en tavla har jag oftast ingen direkt färdig målbild, jag tänker mest att nu jäklar ska jag måla nåt stort och snyggt – och så tänker jag på en cool miljö där den ska hänga, typ en gammal omgjord fabrik i Berlin eller en superlyxig vånig i New York.

Mina tavlor går oftast i naturtoner, mycket beige, brunt, grått – och så blir jag trött på det under arbetets gång och vill slänga in en färgklick. Och så pågår arbetet.

När jag målar kommer tanken – vem ska vilja ha den här på väggen? Jag själv vill ju ha alla – men det är ju jag det. Bilden i mitt huvud på en köpare blir oftast en självsäker person som inte ifrågasätter så mycket. Som litar på sin intuition och går på sin egen känsla, en sån jag vill vara själv – och så inspireras jag av det – att våga lita på mig själv. Och så pågår arbetet.

Jag kollar såklart på andra konstnärer också, andra som målar liknande det jag gör men även mycket på andra stilar. Jag ser intressanta idéer och får nya tankar. Så testar jag, och är det min grej – så blir det bra

Jag lägger tid och engagemang i mina målningar. Jag skapar konst som ska ta för sig på ett sobert och exklusivt sätt – och jag älskar det.